Spesialutgaver

Juleakevitt

Til jul skal man unne seg noe spesielt. Vi har derfor først latt denne akevitten ligge minimum 18 måneder på bourbonfat før vi har tappet den over på rødvinsfat fra Saint-Emilion i Bordeaux. Den ligger 6-7 måneder på rødvinsfatene. Vi har latt oss inspirere av den gamle juletradisjonen med å legge bær og frukter fra hagen i brennevin til jul.  Vår Juleakevitt får derfor trekke litt med plommer og kirsebær før den flaskes. Juleakevitten har oppnådd den høyeste scoren for en juleakevitt noensinne hos Apéritif, Norges største fagblad for drikke. https://www.aperitif.no/pollisten/brennevin/akevitt

50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 41%


Highland Park Cask matured akevitt - First Edition

Dette er den første tapningen fra et samarbeid vi har med Highland Park, et av Skottlands mest anerkjente malt whisky-destillerier. Totalt er det tappet 1000 flasker av denne akevitten på nummererte flasker. Fatene ble fylt i juni 2017 og disse flaskene ble tappet av fatene i januar 2020.  Man kan tydelig gjenkjenne smaken av Highland Park i akevitten, særlig gjennom preget av lynghonning. 

50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%


Akevitt Caroni Single Cask

I utgangspunktet er det å bruke romfat til lagring av akevitt unikt, men når vi først slipper vår første romfatlagrede akevitt kommer den fra et virkelig unikt fat. Caroni er kanskje ikke et navn som sier de fleste så mye, men i romverdenen er dette det mest ettertraktede destilleriet som finnes. Skjønt finnes gjør det ikke lenger. I 2002 ble destilleriet på Trinidad lukket og revet. De få fatene som var igjen, har i ettertid oppnådd en legendarisk status og de få flaskene som finnes går for mange tusen kroner. Et av de aller siste fatene som ble tømt har Oslo Håndverksdestilleri fått tak i og lagret akevitt på fra juni 2018 til desember 2019. Dette er ikke bare et unikt fat å kunne bruke til akevitt, det er unikt i hele brennevinsverdenen. Caroni er kjent for sin enestående aroma som vanskelig kan beskrives. Om man skal prøve så blir det en blanding av petroleum og blomster og man kan virkelig kjenne dette preget på akevitten.

50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%


Mannskoret Akevitt

Mannskoret kaller seg «et kor for folk som ikke trodde de likte korsang», og teller til sammen 32 personer, kjente og ukjente. 

Mannskorets akevitt er smakt til med norske urter som karve, kvann, mjødurt, lyng og ryllik i kjent OHD-stil. Akevitten har ligget minst 18 måneder på bourbonfat. Det som gjør denne akevitten helt spesiell, er at den på innspill fra korets egne akevittentusiaster har blitt tilsatt et lite hint av chili. Vi synes den kler oss, på alle måter. Skål, gutta!

70 cl glassflaske - alkoholinnhold: 41%


Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.