Spesialutgaver
Peated Akevitt
-
På fatlageret vårt har vi blant annet samlet en del fat fra noen whisky-destillerier på Islay i Skottland. Disse fatene har et distinkt røykpreg fra den tradisjonelle tørkinga av maltet bygg over torvflammer. Disse fatene fylte vi med akevitt som har ligget 4 år på Bourbon-fat og lot de ligge 1,5 år til på tre utvalgte Islay whisky-fat. Altså en akevitt med mer enn 5 års modning.
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%
Pakten Single Cask Akevitt
-
I 1996 kjøpte en gruppe venner et fat fylt med single malt whisky fra et nyoppstarta destilleri på Arran i Skottland. Dette fatet ble modnet i 25 år før det blei tappet på flasker og sendt til Norge. Sammen med flaskene kom også fatet som vi fylte med vår akevitt og lot det modne til vi syns det var klart til tapping.
Så 27 år etter at fatet blei fylt på Lochranza Distillery er de nye flaskene med akevitt tappet på 625 nummererte flasker.
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%
Tequila Akevitt
-
Vi kom over noen nytømte tequila-fat fra en av fatleverandørene vår og fikk idéen om å lagre akevitt på de. Så da tok vi akevitt som har vært lagra på Bourbon-fat i fire år og lot de ettermodne på tequila-fat i ytterligere ett år.
Resultatet er en akevitt med tydelig tequila-preg, men med våre distinkte akevitt.
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%
JULEAKEVITT
-
Til jul skal man unne seg noe spesielt. Vi har derfor først latt denne akevitten ligge minimum 18 måneder på bourbonfat før vi har tappet den over på rødvinsfat fra Saint-Emilion i Bordeaux. Den ligger 6-7 måneder på rødvinsfatene. Vi har latt oss inspirere av den gamle juletradisjonen med å legge bær og frukter fra hagen i brennevin til jul. Vår Juleakevitt får derfor trekke litt med plommer og kirsebær før den flaskes. Juleakevitten har oppnådd den høyeste scoren for en juleakevitt noensinne hos Apéritif, Norges største fagblad for drikke. https://www.aperitif.no/pollisten/brennevin/akevitt
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 41%
HIGHLAND PARK CASK MATURED AKEVITT
-
Dette er den første tapningen fra et samarbeid vi har med Highland Park, et av Skottlands mest anerkjente malt whisky-destillerier. Totalt er det tappet 1000 flasker av denne akevitten på nummererte flasker. Fatene ble fylt i juni 2017 og disse flaskene ble tappet av fatene i januar 2020. Man kan tydelig gjenkjenne smaken av Highland Park i akevitten, særlig gjennom preget av lynghonning.
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%
Caroni Single Cask AKevitt
-
I utgangspunktet er det å bruke romfat til lagring av akevitt unikt, men når vi først slipper vår første romfatlagrede akevitt kommer den fra et virkelig unikt fat. Caroni er kanskje ikke et navn som sier de fleste så mye, men i romverdenen er dette det mest ettertraktede destilleriet som finnes. Skjønt finnes gjør det ikke lenger. I 2002 ble destilleriet på Trinidad lukket og revet. De få fatene som var igjen, har i ettertid oppnådd en legendarisk status og de få flaskene som finnes går for mange tusen kroner. Et av de aller siste fatene som ble tømt har Oslo Håndverksdestilleri fått tak i og lagret akevitt på fra juni 2018 til desember 2019. Dette er ikke bare et unikt fat å kunne bruke til akevitt, det er unikt i hele brennevinsverdenen. Caroni er kjent for sin enestående aroma som vanskelig kan beskrives. Om man skal prøve så blir det en blanding av petroleum og blomster og man kan virkelig kjenne dette preget på akevitten.
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%
Mannskoret akevitt
-
Mannskoret kaller seg «et kor for folk som ikke trodde de likte korsang», og teller til sammen 32 personer, kjente og ukjente.
Mannskorets akevitt er smakt til med norske urter som karve, kvann, mjødurt, lyng og ryllik i kjent OHD-stil. Akevitten har ligget minst 18 måneder på bourbonfat. Det som gjør denne akevitten helt spesiell, er at den på innspill fra korets egne akevittentusiaster har blitt tilsatt et lite hint av chili. Vi synes den kler oss, på alle måter. Skål, gutta!
70 cl glassflaske - alkoholinnhold: 41%
Teeling CASK MATURED AKEVITT
-
Denne akevitten er ett møt mellom norsk akevitt og pot still-whiskey fra Irland. We lage en ny akevitt som vi ønskt skulle passe med fatene fra Teeling Whiskey i Dublin og lot akevitten modne i minimum 18 måneder. Tapet på 1900 nummererte flasker.
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 43%
Fyret 25 år Jubileumsakevitt
-
Fyret Mat & Drikke feiret 25 år i 2022, og i den anledning fikk vi æren av å lage en egen jubileumsakevitt med de. Nøye utvalgt fat og ekstrsa destillater, blant annet lettrøyka rosmarin, har satt sitt preg på akevitten.
50 cl glassflaske - alkoholinnhold: 41 %