OHD AKEVITT

OHD_AKEVITT.png
 
 

Vår fatlagrete akevitt er en moderne akevitt laget etter gamle tradisjoner. 

Vi har brukt medisinske planter sammen med karve fra Inderøy for å lage en mild og kompleks akevitt. Engblomstene og de ville mynteplantene går ypperlig sammen med bourbon-fatene den har fått ligge på i minst 1,5 år.

 
 

Da vi skulle lage en moderne akevitt var det første vi gjorde å finne ut hvilke viltvoksende planter som har blitt brukt som medisin opp gjennom historien. Dette er planter vi kan anta har vært mye brukt i akevitt, som opprinnelig jo var ment som er kur mot det meste. Disse plantene ga oss også den milde og friske smaken vi var på utkikk etter. Når vi lager vi akevitt bruker vi ikke essenser eller enkeltdestillater, men har alle vekstene i en og samme destillering. Vi mener dette gir det beste og mest integrert resultatet og det er også slik høykvalitetsgin lages. For å ivareta de ulike vekstenes karakter har vi noen av dem i kjelen og noen i en dampkurv som gir en mer skånsom ekstraksjon.

Vi bruker det vi mener er verdens beste karve, nemlig den man får fra Inderøya.Denne destilleres sammen med blant annet engblomster

og vill mynte. Hetvinsfatene som er vanlige å bruke til norsk akevitt ville ikke matchet de milde og komplekse smakene, det gjør derimot de spesielt utvalgte bourbonfatene som akevitten får ligge på i minst 1,5 år.

Smaksprofilen til OHD Akevitt gjør den spesielt godt egnet til drinker. Men OHD Akevitt hadde ikke vært en ekte norsk akevitt om den ikke var godt egnet til å drikke romtemperert for seg selv eller sammen med mat. Prøv den gjerne til lutefisk, spekemat eller andre tradisjonelle retter. Den matcher også godt retter som vi ikke tenker på som akevittmat, eksempelvis asiatisk mat og taco. 

70 cl glassflaske - alkoholinnhold: 41%

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.


Vekstene vi bruker i ohd Akevitt

Karve - Har en varm aroma med hint av pepper, appelsin og sitronskall, gulrot og fennikel.

Mjødurt - Et bredt spekter av aromaer som strekker seg fra honning og høy til mandler og vanilje. Bidrar med en lett bitterhet.

Røsslyng - Denne gir florale aromaer med noen litt jordlige toner og honning.

Kvann - Bidrar med struktur til destillatet. Planten kan kalles for destillatørens salt ettersom den er en viktig smaksforsterker for de andre vekstene i akevitten.

Ryllik - Bittersøt med aroma av salvie og lakris.

Kamomille blomst - Gjenkjennes ved en kraftig, søt blomsterduft og et hint av tobakk.

Malurt - Gir toner av varme urter og myntete bitterhet. Fremstår som floral og parfymert. 

Johannesurt - Kan minne om en krydret utgave av bringebærblader. Smaken er søt og jordlig og kan nesten beskrives som umami.

Løvetannrot - Søt jordlighet og medisinal med et hint av sjokolade. 

Engsyre - Gir et mentolaktig preg med et lite hint av pepper.

Isop - Aromaer av kamfer, oregano, rosmarin og salvie.

Borremynte - Mynte og rike urtetoner som lakris.

Kjørvel - Gir en smak som er en blanding av estragon og persille og med toner av mynte. 

Lukt og smak

Lukt - Fint krydderpreg med avdempet peg av karve, sitrus, blomster og grønne urter som mynte. Klassisk bourbonfatpreg med varm eik, vanilje og kokos.

Smak - Rik med fine kryddertoner. Fremstår som veldig frisk med preg av mynte og sitrus. Lang ettersmak med toner av karamell og peppermynte.