
OHD PINK Gin
Med våren og sommeren i anmarsj ville vi lage en pink gin med tydelig bærpreg i tillegg til velkjente gin-kryddere.
Med nordmenns trang til å plukke bær i sesong, spise de, sylte de og lage likører av de, blei vi inspirert til å lage en smaksatt gin med bringebær, blåbær og bjørnebær.
Siden ginen blei lagd til bryllupet til Märtha Louise og Durek Verrett i august 2024, var vi heldige å få sanket litt bringebær fra Vestlandet.
Vi utviklet en mild gin som vi så masererte bærene i for naturlig smak, aroma og farge. Dette kan medføre at produktet over tid vil miste litt av sin røde farge, men dette går ikke utover smak og aroma.
70 cl glassflaske - alkoholinnhold: 40%
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.
Vekstene vi bruker i OHD Pink gin
Bringebær, blåbær og solbær
Einebær - Sitrusaromaer med innslag av gran, kvae, gress, voks og treverk.
Kvann - Bidrar med struktur til destillatet. Planten kan kalles for destillatørens salt ettersom den er en viktig smaksforsterker for de andre vekstene i akevitten.
Korianderfrø - Gir lukt og smak av sitrus, nøtter og krydder.
Skall fra sitron og appelsin - Oljene fra sitrusskallene gir en rundere munnfølelse i tillegg til å være svært aromatisk.
Paradiskorn - Varmende og fruktig krydder i retning pepper og kardemumme.
Orrisrot - Sammen med kvann er orris med på å binde smakene sammen i tillegg til å bidra med fruktighet og floralitet.
Sitronverbena - Skaper en frisk høynote av sitron og løfter sitrussmakene.
Lukt og smak
Lukt - Fruktig bærpreg fra bringebær, men også noen mørke bær. Fint konsentrert krydderaroma preget av koriander, sitrus og einer.
Smak - Pink Gin med veldig fruktig smak fra bringebær og mørke bær, samt en rund smak av koriander, sitrus, kvann, einebær og pepper.
Ettersmak - Lang ettersmak som gradvis går fra fruktig bærpreg til sitrus til peppertoner.