Norwegian wood
birch vodka

NORWEGIAN_WOOD_70CL.png
 
 

Skogen er full av bjørk, og derfor har nordmenn et spesielt forhold til dette treslaget. Til 17. mai pynter vi med bjørk og om vinteren fyrer vi med bjørkeved. Det er bokstavelig talt det landet vårt er bygd av. 

Inspirert av dette ville vi lage en vodka smaksatt av den norske skogen. Norwegian Wood/Mood er ren som norsk natur og like karaktersterk som dens folk.

 
 

Med Norwegain Wood/Mood ønsket vi å skape en vodka med karakter. Vi er selv ikke tilhengere av brennevin som prøver å være så nøytralt som mulig. I Norge har vi en lang tradisjon for å smaksette brennevinet vårt med det som vokser rundt oss. Til denne vodkaen lot vi oss inspirere av den rene, karaktersterke norske naturen. Vi har derfor tilsatt bjørkeblader til den siste destillasjonen av den potetbaserte vodkaen. Ettersom dette er en vodka ønsket vi ingen kraftige smaker, kun å tilføre litt karakter til vodkaen. For å gi den en kremet munnfølelse tilsatte vi blader av mjødurt i kopperpannen. Mjødurt er ikke uten grunn kalt nordens vanilje og gir søtlige toner til destillatet. Vi la også til litt hylleblomst for å balansere og få de rette topptonene. 

I utviklingen av oppskriften var kriteriet at den skulle være så god at du har lyst til å drikke den ren. Den måtte ha karakter nok til å gi personlighet til en martini eller vodka tonic. Og den skulle være mild nok til å kunne fremstå som en klassisk vodka. Det var ikke lett, men til slutt hadde vi noe som vi var fornøyd med. Alle gullmedaljene den allerede har vunnet tyder på at det er flere en oss som er det.

70 cl glassflaske - alkoholinnhold: 41%

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.


Vekstene vi bruker i norwegian wood vodka

Bjørkeblader - Aroma og smak av friske urter.

Hylleblomst - Lette florale og søte toner. Aroma av Sitrus, litchi og pære. Brukes for å tilføye høytoner. 

Mjødurt - Et bredt spekter av aromaer som strekker seg fra honning og høy til mandler og vanilje. Bidrar med en lett bitterhet.

Lukt og smak

Lukt - Lett, friske toner av urter og blomster.

Smak - Kremet munnfølelse med en balansert smak av planter. Lang, søtlig ettersmak med hint av vanilje.