OHD Gin

Bilde av flaske med etikett
 
 

Vi har lenge ønsket å lage en gin som favner bredere. Med OHD Gin har vi lagd en sitrusdrevet gin som kombinerer tradisjon med en moderne vri.

 
 

En essensielt vekst i gin er kvann, som går under navnet Norwegian angelica på engelsk. Denne veksten kalles også for destillatørens salt, og bidrar til å binde smakene sammen i brennevinet.

På 1800-tallet var Norge så godt som eneste leverandør av kvann til engelsk ginproduksjon. Kvann er også den eneste veksten som kan dokumenteres at har oppstått i Norden og spredt seg videre til resten av Europa. I logoen vår har vi valgt en kvann-plante til å representere norske vekster.

Sammen med kvann har vi også brukt rikelig mengder einebær, sitrusfrukter, tørkede røtter og krydder, og destillert dette sammen med norsk potetsprit i vårt moderne destillasjonsapparat på Bryn.

Resultatet er en London Dry Gin produsert i Oslo.

70 cl glassflaske - alkoholinnhold: 40%

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.


Vekstene vi bruker i OHD gin

Einebær - Sitrusaromaer med innslag av gran, kvae, gress, voks og treverk.

Kvann - Bidrar med struktur til destillatet. Planten kan kalles for destillatørens salt ettersom den er en viktig smaksforsterker for de andre vekstene i akevitten.

Korianderfrø - Gir lukt og smak av sitrus, nøtter og krydder.

Skall fra sitron og appelsin - Oljene fra sitrusskallene gir en rundere munnfølelse i tillegg til å være svært aromatisk.

Paradiskorn - Varmende og fruktig krydder i retning pepper og kardemumme.

Orrisrot - Sammen med kvann er orris med på å binde smakene sammen i tillegg til å bidra med fruktighet og floralitet.

Sitronverbena - Skaper en frisk høynote av sitron og løfter sitrussmakene.

Lukt og smak

Lukt - Fint konsentrert aroma preget av koriander, sitrus, einer og krydder

Smak - Gin med rund smaker av koriander, sitrus, kvann, einebær og pepper.

Ettersmak - Lang ettersmak som gradvis går fra sitrus til peppertoner.