Oslo Mule

4 cl Akevitt Blank
Lime
Ingefærøl

Klassikeren Moscow Mule i en krydret og aromatisk utgave med akevitt fra Oslo. Veldig forfriskende – passer godt som velkomstdrink.

Fyll et High-ball glass med is, hell i akevitten, skiv en båt med lime i glasset og topp opp med ingefærøl. Rør rundt og pynt med lime.

Nordic Negroni

2 Cl Akevitt Blank
2 cl bitter/Campari
2 cl rød vermut
 

Den italienske ginklassikeren i en nordisk versjon. Bartenderes favorittdrink er aldri helt feil, men passer spesielt godt som aperitiff. 

Rør sammen med is. Server i et rocksglass fylt med is og pynt med sitronskall eller en skive appelsin.

 

sørsiden

5 cl Akevitt Blank
2 cl lime juice
2 cl sukkersirup (like deler sukker og vann)
5-6 mynteblader
 

Fra speakeasyene i Al Capons Southside Chicago til den norske solveggen. Her får man masse herbal friskhet å leske seg på.

Putt mynteblader og resten av ingrediensene i en shaker med is. Rist hard og dobbeltsil.

Fjord fiesta

5 cl Oslo Håndverksdestilleri Akevitt
2 cl sukkerlake eller myntesirup
2 cl lime juice
6-7 mynteblader
Sodavann
 

En arktisk mojito med akevitt laget med ville myntevekster og lagret på bourbonfat. En forfriskende drink til varme dager.

I et High-ballglass mudler/knuser du forsiktig myntebladene. Hell opp akevitten og limejuicen før du rører rundt. Fyll glasset med is, topp med sodavann og rør rundt. Pynt med en myntekvast. 

Scandi daiquiri

5 cl Oslo Håndverksdestilleri Akevitt
3 cl lime juice
2 cl sukkerlake (like deler sukker og vann)
 

Hvem hadde trodd at denne den Cubanske klassikeren skulle bli så god med akevitt? Karve og bourbon-fat er en perfekt match til lime.

Ha alle ingrediensen i en shaker med is. Rist godt og sil over i coupet/cocktailglass. 

rudolf nilsen

4 cl Oslo Håndverksdestilleri Akevitt
4 cl rød vermut
2 cl Bendictine D.O.M
 

En Bobby Burns med akevitt istedenfor skotsk whisky. Tre krydrete drikker blandet sammen til en rik og varmende cocktail. 

Rør alle ingrediensene sammen over is og sil over i et coupet/cocktailglass. Pynt med et maraschino-kirsebær. 

Vidda og tonic

4 cl Vidda Tørr Gin
Tonic, gjerne med hylleblomst eller urter
 

Vi liker å lage en gin & tonic med Vidda som understreker at den kun er laget med ingredienser som vokser vilt i Norge. Pynt med blåbær og en rosmarinkvist.

hardangervidda cocktail

4 cl Vidda Tørr Gin
2 cl sukkerlake (like deler sukker og vann)
2 cl sitronjuice
Tørr eplesider
 

Som Bergensbanen krysser vi med denne cocktailen landet på tvers. Eplesider fra Vestlandet, vekster fra Hardangervidda og brennevin laget på potet fra Østlandet.

Rist Vidda, sukkerlake og sitronjuice i en shaker med is. Sil over i et champagneglass og topp med eplesider. Pynt med en bit sitronskall.

bare blåbær

4 cl Vidda Tørr Gin
1,5 cl sukkerlake (like deler sukker og vann)
3 cl sitronjuice
Blåbærsirup*/-saft eller syltetøy
En Gin sour med smak av norsk natur

Rist Vidda, sitron og sukker sammen med is og sil over i et rocksglass fylt med is (gjerne knust). Hell over 1,5 cl blåbærsirup eller en skje med blåbærsyltetøy. Pynt med blåbær.

*kopp opp like deler vann, sukker og blåbær. La trekke til det er avkjølt og sil av bærene.

Fjæra og tonic

4 cl Fjæra Rosé Gin
Tonic (gjerne en klassisk indian tonic)

Fjæra er ypperlig til en tørr og frisk gin & tonic. Vi liker å pynte den med friske bringebær og en bit sitron.

Flo og fjære

5 cl Fjæra Rosé Gin
2 cl bringebærsirup
2 cl sitronjuice
Ingefærøl

Vår variant av en Floradora. Rosa i fargen, men så frisk og balansert at alle vil like den.

*kopp opp like deler vann, sukker og bringebær. La trekke til det er avkjølt og sil av bærene.

Clover club

5 cl Fjæra Rosé Gin
2 cl bringebærsirup*
2 cl sitronjuice
1 eggehvite

En cocktail fra før forbudstiden! Ved å kombinere det forfriskende, fruktige og en tydelig smak av gin har dette blitt en virkelig klassiker som kler Fjæra spesielt godt.

Rist alle ingrediensen først uten is. Rist så med is og sil over i et coupet/cocktailglass. Pynt med et bringebær og en bit sitronskall. 

*kopp opp like deler vann, sukker og bringebær. La trekke til det er avkjølt og sil av bærene.

Norwegian wood og tonic

4 cl Norwegian Mood/Wood
Tonic
Mynte

Da vi utviklet vodkaen var dette drinken vi brukte for å teste om oppskriften funket.  

Fyll et Highball-glass med is. Hell i vodka og topp med tonic. Pynt med en myntekvast.

skog spritz

4 cl Norwegian Mood/Wood
1 cl Hylleblomst sirup eller likør
1,5 cl sitronjuice
Sodavann

Hell vodka, hylleblomstsirup/likør og sitronjuice i et glass med og rør rundt. Fyll opp med is og topp opp med sodavann. Pynt med en myntekvast og sitron.

Norwegian wood martini

6 cl Norwegian Mood/Wood
1 cl tørr Vermut

Rør vodka og vermut med is og hell i et coupet eller martiniglass. Pynt med en bit sitronskall. 

marka og tonic

4 cl Marka Bitter
Tonic
En lett bitter apertiff

Fyll et Highball-glass med is. Hell i vodka og topp med tonic.

marka spritz

3 cl Marka Bitter
1,5 cl Sitronjuice
1,5 cl honning sirup (Like deler honning og vann)
Pils

En norsk versjon av den italienske favorittdrinken.

Fyll et rødvins- eller ballongglass med is. Hell i Marka, sitronjuice og honningsirup og rør rundt. Fyll på med pils og rør. Pynt med appelsinskiver som dyttes ned i glasset.

øks og sag

4 cl Marka Bitter
Cola
Stout

En rik og krydret drink som er en verdig avslutning på en dag i skogen. 

Pass på at både colaen og stouten er godt avkjølt. Hell Marka i et rocksglass. Fyll så halve glasset med cola og topp med stout.